Om altijd een goed werkende airco te hebben, is airco onderhoud heel belangrijk. Een goed werkende airco zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur in de zomer, maar reguleert ook de luchtvochtigheid in de auto. Ook helpt de airco, zowel in de zomer als in de winter, tegen het beslaan van de ramen. In onze werkplaats voeren wij airco onderhoud uit.

Airco onderhoud met het nieuwe koudemiddel

Naast het bekende airco koudemiddel R134a, wat in verreweg de meeste auto’s wordt gebruikt, zijn wij ook voorzien van apparatuur om airco onderhoud uit te voeren aan de nieuwe generatie airco’s met het nieuwe koudemiddel R1234yf.

Koudemiddel R1234yf voor de airco

Het koudemiddel R1234yf is sinds een paar jaar in gebruik in de autobranche voor vooral nieuwe modellen auto’s, zoals de BMW i3. Per 1 januari 2017 worden nieuwe auto’s afgeleverd met dit nieuwe koudemiddel. Er zijn ook auto’s vanaf bouwjaar 2011 waar dit koudemiddel wordt gebruikt.

Het grootste voordeel van dit nieuwe koudemiddel is dat het vele malen milieuvriendelijker is dan de tot dan toe gebruikte koudemiddelen.

Twijfelt u over het koudemiddel voor uw airco systeem? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Airco in topconditie

Of u de airco nou veel of weinig gebruikt, regelmatig onderhoud is van groot belang voor het voorkomen van een kapotte airco. Vervangen of repareren kost vaak veel geld, regelmatig onderhoud bespaard een hoop gedoe en kosten.

Hoe weet u of een airco het niet meer doet?

Soms is het niet duidelijk wanneer een airco het niet meer goed doet. Signalen van een airco die airco-onderhoud nodig heeft zijn onder andere minder koude lucht uit het ventilatierooster of een muffe geur in de auto.

Het belang van airco onderhoud

De airco geeft het hele jaar comfort. In de zomer blijft het lekker koel in de auto en in de winter gaat de airco beslagen ramen tegen.

  • Het koudemiddel in de airco neemt door verlies en verdamping jaarlijks af met 8 tot 10%
  • Het uitstellen van airco onderhoud is één van de grootste oorzaken van problemen met de airco
Tips voor de airco

Gebruik de airco het hele jaar door. Door de airco ook in de winter te gebruiken, blijft het systeem in goede conditie. Zo worden lekkages voorkomen.

Schakel de airco 5 minuten voor het uitzetten van de motor uit. Door de airco uit te zetten voordat de motor uit gaat, krijgt het koudemiddel kans om op te drogen. Dit voorkomt nare geurtjes.

Wilt u ook dat zowel uw auto als uw airco in topconditie blijven? Bel ons op 0592-330803 of mail naar werkplaats@buist-autos.nl